9 - 8 1000 333 - 041

شماره پشتیبانی امداد باتری

8 صبح تا 8 شب

ساعات پاسخ گویی امداد باتری

تفاوت باتری لیتیومی و سرب اسیدی

تفاوت باتری لیتیومی و سرب اسیدی در چیست؟

تفاوت باتری لیتیومی و سرب اسیدی در چیست؟ بکارگیری باتری های لیتیم یون در ابزارهای کوچکی مانند لپتاپ ها و گوشی های هوشمند به صورت امری عادی درآمده است. از طرف دیگر امروزه تولید خودروهای الکتریکی دارای جذابیت زیادی برای بسیاری از شرکت ها بوده و در نتیجه تکنولوژی باتری های لیتیم یون در قالب های بزرگ نیز در حال گسترش می باشد.

معمولا باتری یو پی اس برای دستگاه های برق اضطراری از باتری های اسید سرب سربسته (خشک) ساخته شده اند. این نوع باتری ها با توجه به ویژگی هایی چون هزینه نهایی، میزان ذخیره انرژی، امنیت و قابل اطمینان بودن و  با در نظر داشتن میزان هزینه بهای این خصوصیات، هنوز به باتری های لیتیم یون ترجیح داده می شوند.

باتری های سرب اسیدی یا Lead acid

این باتری قدیمی‌ترین سیستم باتری قابل شارژ است. اسید سرب سخت، مقاوم و مقرون‌به‌صرفه است ولی انرژی کمی را در خود نگه می‌دارد و تعداد چرخه‌ی محدودی هم دارد. اسید سرب برای ویلچرها، اتومبیل‌های زمین گلف، حامل‌های کارکنان، برق اضطراری و منبع تغذیه‌ی اضطراری یا UPS استفاده می‌شود. سرب سمی است و نمی‌توان آن را به‌صورت زباله دفن کرد.

باتری های لیتیوم-یون یا Li-ion

از باتری های Li-ion در بسیاری از کارها استفاده می‌شود که قبلاً به کمک باتری‌های نیکلی و سربی انجام می‌شدند. برای حفظ ایمنی Li-ion به یک مدار حفاظت نیاز دارد. این باتری از انواع دیگر گران‌تر است اما تعداد چرخه‌ی بالا و نگهداری کم باعث کاهش قیمت هر چرخه نسبت به بسیاری از ترکیب‌های شیمیایی دیگر می‌شود.  Li-ion دارای انواع مختلفی است که با ماده‌ی فعال آن‌ها یعنی کبالت، منگنز، فسفات و تیتانات نام‌گذاری می‌شوند.

تفاوت اصلی باتری لیتیومی و سرب اسیدی

تفاوت لیتیوم وسربباتری لیتیوم یونی چه تفاوتی باتری سیلد اسید دارد؟

باطری های سرب و لیتیوم ممکن است کاملا شبیه باشند. این می تواند یک شیوه بازاریابی قدیمی باشد تا مصرف کنندگان را به فناوری جدید متقاعد کند. با این حال، زمانی که آنها را انتخاب می کنید، تفاوت باتری لیتیومی و سرب اسید بیشتر نمایان می شود.

باتری های سرب اسیدی نسبت به باتری های لیتیومی قدیمی تر هستند و برای سالیان طولانی مورد استفاده قرار گرفته اند. با گذشت زمان و پیشرفت علم و فناوری، نوع جدیدی از باتری ها به نام باتری های لیتیوم-یونی ظهور کردند.

باتری های لیتیوم-یونی از لحاظ اندازه نسبت به باتری های سرب اسیدی کوچکتر بوه و نیاز به نگهداری کمتری دارند و از نظر زیست محیطی نسبت به باتری های سیلد اسید، ایمن تر و بی خطرتر هستند.

تفاوت باتری لیتیومی و سرب اسیدیعمده تفاوت باتری Litium ion و Lead Acid

ترکیبات شیمیایی

در باتری سواری سرب اسید از اکسید سرب به عنوان آند و از سرب به عنوان کاتد استفاده شده است و از اسید سولفوریک نیز به عنوان الکترولیت استفاده می شود، اما در باتری لیتیوم-یونی، از گرافیت به عنوان آند، از اکسید لیتیوم به عنوان کاتد و از نمک به عنوان گرافیت استفاده می شود.

اثرات زیست محیطی

باتری های سرب اسیدی حاوی ۶% تا ۱۸% سرب هستند که یک فلز سنگین و سمی به شمار می رود، از این رو برای دفع به مراقبت بیشتری نیاز دارند، اما به دلیل اینکه لیتیوم جزو مواد بی خطر برای طبیعت به شمار می رود، باتری های لیتیومی از نظر زیست محیطی ایمن هستند.

تفاوت قیمت دو باتری Li-ion و Lead Acid

برای ساخت باتری های لیتیوم-یونی به دلیل داشتن مدار محافظ جهت نظارت بر ولتاژ و جریان، خیلی گران تر از باتری های سرب اسیدی می باشند.

تفاوت وزنی مابین سرب و لیتیوم

 باطری های سربی به خاطر وجود صفحات سرب در داخل آنها بطور قابل توجهی سنگین تر هستند.

تفاوت برچست سرب اسید با لیتیوم

باطری های سرب با برچسب “باطری اسید سرب” برچسب گذاری می شوند و علامت “Pb” را دارند. باطری لیتیوم یک برچسب مخصوص به همراه نماد «Li» دارد.

مدت زمان شارژ

بزرگترین تفاوت در پایداری شیمیایی است

باطری های سرب و لیتیوم دارای ترکیبات شیمیایی متفاوت هستند. انواع اسید سرب باطری ها دارای مقاومت شیمیایی پایداری هستند. با اینحال اسید سولفوریک رقیق در داخل انسداد می تواند باعث سوزش پوست در صورت ترک یا شکاف در باطری شود. بعضی از گازهای هیدروژن فرار می توانند در طول شارژ محل مورد نظر، فرار کنند.

از طرف دیگر باطری های لیتیوم کبالت-اکسید ممکن است هنگام پرشدن بیش از حد خود آتش بگیرند.   دانشمندان باطری، با توسعه ی مدل های بی خطرتر لیتیوم یون فسفات، باعث بهبود تکنولوژی شده اند. با این حال، این حجم از توسعه، همچنان کم است و همیشه برای مشتریان بی تجربه قابل قبول نیست.

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کمک لازم دارید? با ما در ارتباط باشید